Duizend ogen

14 juli 2011

Hoe snel kan een mens vergeten dat hij wel 1000 ogen nodig heeft met een pup in huis?
Onze eigen “kleintjes” zijn pas 7 maanden oud, zo lang is het dus nog niet geleden dat we zelfs 2 x 1000 ogen nodig hadden. En toch lijkt het al zolang geleden dat we bij ieder geluidje moesten kijken of er nergens aan geknabbeld werd of dat we stille momenten juist heel verdacht vonden. De vlijmscherpe tandjes, pups die de kat achtervolgen en de andere honden tot vervelens toe tot spelletjes uitdaagden, onvermoeibaar om aandacht vragen, maar ook hoe pups lief in je armen kunnen slapen of iedereen vertederen. We waren het allemaal al vergeten! En dat herinnert ons er dan weer aan hoe groot onze jongste telgjes al geworden zijn!

Op dit eigenste moment hangt het witte monstertje afwisselend in Tessjes oren en in Rafjes staart. Dolle pret! 😛
Maar ach, we kunnen toch niet ontkennen dat onze honden, en dan vooral de flatjes, al dolle dagen achter de rug hebben, ze hebben zich werkelijk geen seconde verveeld! En zelf hebben we al zo vaak gelachen om die puppytaferelen. Het is dan ook erg grappig om zo’n klein manneke stoer te zien rondrennen tussen die 6 groten. Alsof hij er altijd al geweest is! Hij weet ook heel goed wie voor welke spelletjes te vinden is en hij kiest zijn slachtoffers dan ook naar wens uit.

Sam en Hippie worden het meest met rust gelaten, daar krijgt hij dan ook het minst reactie van en dat is blijkbaar niet zo tof. Fien dient om mee te rennen in de tuin maar binnen kan je haar best niet teveel lastig vallen. Engie is de lastigste van de 6. Haar grote pluimstaart wenkt verleidelijk naar Kairo en tegelijk is zij de grote boeman die hem het minst graag in haar buurt heeft. Met een ondeugende blik in zijn oogjes en zijn kontje omhoog zie je hem denken… Zal hij? Of zal hij niet? En als hij ervoor gaat, hoe ver kan hij dan gaan? Híj heeft er in ieder geval duidelijk plezier in! De 2 platjassen zijn zijn favoriete maatjes, natuurlijk zijn ze zelf nog pup en spelen ze dus maar al te graag zijn spelletjes mee. Rafke wordt uitgedaagd voor het ruwere werk, lekker gek ravotten en bijten in elkaar. Tess gedraagt zich meer als een grote zus. Ze legt zich op haar zij of rug en dan kan het ventje naar hartelust klimmen. Trekken aan haar oren, bijten in haar kraag, bekvechten en met zijn hele hoofd in haar muil verdwijnen, trekken aan haar staart, … het mag allemaal van deze goedzak. Wat is dat heerlijk om te zien! En last but not least: sinds gisteren heeft hij zelfs Siebe kunnen overtuigen om mee te spelen. Ons kleine katje, dat nu opeens een stuk groter lijkt, moest even wennen aan zo’n hondse viervoeter die kleiner is dan hij, maar dat opent ook weer perspectieven en opeens dolden ze gisteren samen door de woonkamer. Nu moet Kairo enkel nog leren dat katjes heel veel slapen en dan liever niet gestoord worden…

Behalve spelen met het 6-tal trekt de kleine spruit er ook regelmatig op uit. Mee naar de hondenschool waar hij zijn ogen uitkijkt en door iedereen graag geknuffeld wordt, mee wandelen waar hij nog méér nieuwe vriendjes leerde kennen. Vooral kleine flatcoatedpup Niila was favoriet maar ook met grote ridgebackvriendin heeft hij zich uitgeleefd! Mee kijken naar de wedstrijd gehoorzaamheid en tijdens het kijken snel even de beginselen van het liggen op commando geleerd. Wat een slim en gemotiveerd baasje is het toch!

2

Comments are closed.