FlatcoatFun

22 maart 2011

1Afgelopen zondag ging de wekker om 6u30. Volgens sommigen onmenselijk vroeg voor een zondag en normaal zou ik het daarmee eens zijn, maar voor deze keer vond ik het best zo. Bedje uit dus en alles klaar maken voor de flatcoated-trip naar Delft. Sja… misschien begonnen we toch al die flatcoat-tripjes naar Rotterdam zo stilaan wel te missen. 😉

Om 9u45 waren we op onze bestemming, netjes op tijd om het begin van de “flatcoatfundag” mee te maken. Wat was het lang geleden dat ik nog zoveel flatcoats samen gezien had… Dat moet geleden zijn van toen Wo nog een jonge snaak was, van de tijd dat ik mijn ouders nog meesleurde naar dergelijke evenementen. Nu kon ik opnieuw mijn hartje ophalen, dit keer met een ander “slachtoffer” aan mijn zijde. Ik keek mijn ogen uit en ook Raf en Tess wisten niet waar eerst te kijken, Marc had vooral nood aan een kopje koffie.

Eerst even kijken naar de demo speuren en daarna naar de demo jachttraining die gegeven werd door Maaike Kort, de fokster van onze schatjes. Wat leuk om haar eens aan het werk te zien! Daarna gooiden we het even over een andere boeg en gingen we serieus zelf aan het werk. We waren namelijk te gast in de puppytrainingsgroep van het nestje van Raf en Tess. Superleuk om de zusjes allemaal terug te zien en erg grappig om te zien dat ze toch allemaal heel anders geworden zijn, zowel van uiterlij3k als qua karakter. De eerste oefeningen deden denken aan de gehoorzaamheidscursus met Tess, alleen vergden de oefeningen toch meer van de pups door de langere duur en het terrein dat heel wat afleiding bevatte, maar ze deden het lang niet slecht. Daarna kwamen de oefeningen die meer op de jacht gericht waren… Voor onze kleintjes meteen ook de eerste aanraking met dummies. Tess liet haar will-to-please heel mooi zien, door de dummie met ontzettend veel enthousiasme te komen afgeven. “Kijk baasje! Kijk! Kijk wat ik heb!”. En Rafke bleek een natuurtalent te zijn. Zowel bij het lopen van het sleepje als bij het ophalen van de dummie liet hij erg veel zelfvertrouwen en “instinct” zien. We waren dan ook erg trots op onze pupsels!

13

Nadien nog even kijken naar de workshops van de fundag, goedkeurend knikken en besluiten dat Tess en ik volgend jaar zeker ook willen meedoen!

Meer foto’s in het album “flatcoatfundag” in op wandel.