Aan het werk

Ruim een jaar na zijn zus, mocht Raf vandaag deelnemen aan zijn eerste overgangsproef. Spannend! Raf is immers niet de geconcentreerde werker die Tess is, maar desalnietemin doet hij super zijn best. Met resultaat, want onze straffe haalde 100/100!

De jaarlijkse wedstrijd op onze club, een goed moment om eens te kijken hoever we staan. Tess heeft mooi werk geleverd, sommige dingen waren nog net iets te moeilijk. De hittegolf maakte het vrouwtje wat milder en alleen al het feit dat ze, ondanks de hitte, met enthousiasme bleef werken, maakte me trots op mijn kleine meid. Resultaat: 83/100

Een fotoverslag van het \"grote examen\" :)

Omdat de honden aan allerlei situaties en ondergronden moeten werken, wordt er soms ook op puin getraind. Dit was voor onze pups de eerste keer! Tegenwoordig gaat ook Engie mee naar de trainingen, we zijn met haar in de omgekeerde volgorde begonnen, namelijk eerst met voorwerpen zoeken en daarna slachtoffers. Ze doet het eigenlijk erg goed!

Als je een goede reddingshond wil worden, moet er elke dag een beetje gewerkt worden. Vandaag gingen Tess en ik tussendoor even naar het bos om wat te speuren naar voorwerpjes, want ook dat moet ze onder de knie krijgen!

Zaterdag 16 april gingen we eens kijken op de training van de limburgse reddingshonden. Benieuwd of onze pups het leuk zouden vinden. Ze bleken het niet alleen heel leuk te vinden, maar hadden op het eerste zicht ook wel talent. Op naar de volgende les dus!

Foto\'s van Fien tijdens de jonge hondendag.

26 maart 2011, de eerste wedstrijd voor Sam dit jaar. Resultaat: 87/100

Sam tijdens de clubwedstrijd van onze hondenschool in 2010. Hij werd 2de met 93/100

5 Comments Add yours

 1. Lynn says:

  Helemaal jaloers op jullie volgoefeningen!!

  Proficiat! Dat gaat goed met jullie.

 2. Lize says:

  ah toch nog foto’s 🙂 wie was de geheime fotograaf?

 3. Marijke Kort-Bakker says:

  Wat zijn het toch knappe pups. Geef ze maar een dikke knuffel.

 4. Marijke Kort-Bakker says:

  Ik zie op de foto’s dat speuren niet alleen leuk is voor de hondjes, maar bovenal goed is voor de conditie van de baasjes 🙂
  groeten,
  Marijke

 5. Petere says:

  Toch weer een flinke meid.

Geef een reactie