5 + 3 = véél


20170721-021

21 juli 2017

Een snipperdagje, of twee, wat kan dat deugd doen. 
Eén dagje quality time met onze tweevoetige puppy en één dagje gewoon genieten van thuis zijn. Bezig zijn met de hondjes, gniffelen om de jongste telg en zijn spel, verzinken in een heerlijk boek, samen buiten eten. Kortom, gewoon genieten van de zomer!

Op ons dagje uit met enkele vriendinnen en kinders, is onze kleine man vooral enthousiast om naar de kinderboerderij te gaan. Geitjes en schaapjes aaien, konijntjes en cavia’s kijken. Ondanks de grote dierenbende die hij elke dag bij ons thuis ziet, blijft hij dat altijd leuk vinden. Ik geniet mee en ben, niet eens stiekem, blij dat onze kleine man net zo’n dierenvriend is als wij. Het doet me vooral plezier om te zien hoe respectvol hij met hen omgaat, in tegenstelling tot wat ik helaas soms van andere kinderen zie. Mijn hart maakt een trots sprongetje wanneer hij een ander kind vriendelijk verzoekt lief te zijn voor het geitje. Hij ziet niet alleen dat het niet hoort om een geitje brutaal bij de nek te pakken, hij durft het ook nog eens zeggen.

Vandaag is rustdag, gewoon lekker in de tuin zitten en genieten van onze roedel van 5 + 3. Want ook dat is zomer: ons huisje openstellen voor logeetjes.
Oscar, een jonge wetterhoun, is er al het langst. Een “puppy” in een groot lichaam die meteen in Olga zijn beste maatje vond. Die 2 hebben de tijd van hun leven samen en vooral Oscar moet verschillende keren per dag bekomen van de uitzinnige fysieke inspanningen die ze samen doen. Verder is hij een grote, krullerige lieverd die heerlijk door het leven danst. Hij wist heel snel dat hij respect moest opbrengen voor de dames des huizes en daar maakt hij ook absoluut geen probleem van.
Ona, een nova scotia duck tolling retriever, vervoegde daarna de groep. Fien en Ona moeten even wennen, misschien komt het door de kleur? Al snel ontdekt Fien dat zij de enige echte rooie furie in huis is en dan is het goed. Iedereen vindt al snel zijn draai met deze mooie, rode dame erbij. 
Sinds gisteren versterkt ook Spanjaard  Rayo het roodbruine aandeel in de roedel. Ik denk dat we relatief gezien nooit eerder zo weinig zwart in huis hadden. Rayo is Fientjes dikke vriend en dus vindt ze dat ze hem moet beschermen. Hij is namelijk wat meer gesteld op zijn persoonlijke ruimte, Fien regelt het wel even voor hem en zo glijdt ook hij probleemloos onze roedel binnen.
Wonderlijk is het eigenlijk, de kracht van “de roedel”…

Nu, eerlijk is eerlijk, 8 honden is ècht wel veel. Als iedereen “straks” naar huis is, zal de stilte van “slechts” 5 wafjes in huis oorverdovend zijn denk ik.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”88″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”200″ thumbnail_height=”200″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”60″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”Slideshow” template=”/customers/4/5/4/wafjes.be/httpd.www/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]