Hoog bezoek Laag bezoek

on

5 januari 2011

Laten we het jaar beginnen met prachtig en liefdevol nieuws!
Alle berichten van onze goeie Gaizka zijn helemaal geweldig. Hij kan het goed vinden met zijn hondse vriend Caesar en is intussen ook beste maatjes geworden met de kat des huizes. Verder heeft hij natuurlijk alle mensenharten veroverd. Onze vriend heet voortaan Guusje en heeft duidelijk zijn plekje gevonden binnen zijn nieuwe roedel waar hij al niet meer gemist kan worden!

Vorige week hadden we allemaal samen een paar dagjes vrij en daar hebben we met z’n allen van genoten. De uitstapjes met en zonder de wafjes waren heel fijn, we hebben er allemaal van genoten. De foto’s van één van de vele wandelingen vind je in “op wandel” en in dit bericht.

De jaarwisseling is verder fijn verlopen voor onze roedel al kunnen we het woord “rustig” daarbij niet in de mond nemen… We zijn dan wel lekker thuis gebleven, maar met een huis vol gasten. ‘s Namiddags kwam onze, voor de hondjes belangrijkste, gaste aan. Het is altijd feest als “Tante Hanne”, waar Sam en Fien jaren mee hebben samengeleefd “op kot”, langskomt. Dit keer had ze een wel heel speciale verrassing bij voor onze corgi’s… Haar eigen corgimannetje van nu 7 maanden oud was er ook bij. Ze hadden hem wel al eens gezien als kleine pup, maar Cadell is inmiddels uitgegroeid tot een knappe jongeman die in kracht niet moet onderdoen voor onze man des huizes, Sam is bovendien niet erg gesteld op andere corgireutjes dus het was even afwachten wat zijn reactie zou zijn op deze laag bij de grondse bezoeker.

Voorzichtig lieten we hem buiten kennismaken door alle leden van onze roedel 1 voor 1 bij hem te laten. Onze roedelleidster Tess mocht als eerste naar buiten. Eerder is namelijk al gebleken dat alles een stuk makkelijker gaat als zij haar goedkeuring heeft gegeven. Vervolgens mocht Engie erbij, haren stevig in de lucht maar het bleef een rustige begroeting en al snel lagen de vachtjes weer mooi plat. Vervolgens mocht Fien naar buiten, ze wist niet wat ervan te denken en was enerzijds enthousiast en anderzijds produceerde ze een hoop gegrommel. Tess kalmeerde de boel en maande Fien aan tot wat meer liefdadigheid. Raf kwam letterlijk buitengestormd, zoals altijd zat er geen greintje kwaad in zijn ontmoeting maar was het iets of wat overweldigend voor de andere partij. Ook hier moest Tess even ingrijpen om te zorgen dat de kleine corgiman zich op zijn gemak bleef voelen. Sam was dan de volgende, na wat hoge staarten en lange nekken, die door Cadell keurig genegeerd werden was het ook voor Sam gewoon prima. Vervolgens mocht ook Hippie erbij, die zich er zoals gewoonlijk niet veel van aantrok. Al snel zagen we Cadell door de tuin racen met Rafke, eerst nog wat aarzelend maar die 2 hadden elkaar al snel gevonden.

Cadell en de dames werden vervolgens in de auto geladen voor een wandeling, het zou immers een stuk handiger zijn als het hele spul zijn energie wat had kunnen vergooien voor de avond van start zou gaan. Sam is zowieso erg rustig binnen, zelfs als er bezoek is, bovendien hebben zijn pootjes het erg lastig de laatste tijd, dus hij bleef lekker thuis. Ook Raf hebben we veiligheidshalve thuis gelaten, we vonden dat hij zaterdagnamiddag erg hijgerig was, bovendien legde hij zich midden van de kamer neer te midden van alle opwinding van Hannes aankomst. Het baasje zei ook dat Rafke vrijwel meteen zijn mand in kroop en in een hele diepe slaap viel van zodra ik met de meiden weg ben.