Puppydagboek

29 juni 2005

Piep!

ik kom mezelf hier ook alvast al even voorstellen! Mijn naam is Welshclan’s Taffy Talyessin, dat is Welsh voor geliefde knapperd, leuk he! Maar die naam is natuurlijk veel te ingewikkeld en daarom heeft mijn bazinnetje ook nog een leuke en eenvoudige naam voor me uitgezocht, nl Sam. Dat scheelt een hoop, niet? 

Ik ben een driekleurige welsh corgi cardigan en ik ben geboren op 9 mei 2005 om 11 uur ‘s avonds… nog enkele nachtjes slapen en dan mag ik naar mijn nieuwe familie! Spannend hoor! Ik ben heel erg benieuwd naar mijn nieuwe grote broer, maar ik zal mijn mama toch heel erg missen…

Over mijn mama gesproken, haar wil ik ook graag even voorstellen! Haar naam is Welshclan’s Kirby Keen, zij is geboren op 11 juni 2001 en haar kleur is rood,dit is een foto van mijn mama: 

Mijn papa is ook een driekleur en zijn naam is Gowerston Graduate, hij is geboren op 24 augustus 2001, hier een foto van mijn papa:

Dit ben ik, ben ik niet knap?

Zo, dit is voorlopig alles, maar ik hou jullie zeker op de hoogte van mijn avonturen!

dikke poot

Sam

dinsdag 5 juli 2005

Hallokidoki!

gisteren zijn mijn nieuwe mensen me komen ophalen, plots zat ik bij deze leuke, maar vreemde mensen in een vreemd ding. Buiten begon het heel hard te waaien en te regenen en toen begon dat ding waar we inzaten, een auto noemen mijn mensen dat, nog te bewegen ook… nou, dat vond ik wel een beetje eng hoor! En wat miste ik mijn mama en mijn broertjes! Gelukkig is mijn nieuwe bazinnetje wel lief en trooste ze mij een beetje. Na een tijdje zijn we ergens gestopt en binnen gaan zitten, de baasjes gingen daar eten en ik kreeg ook kom water, die kwam van pas want ik had wel een beetje dorst!

De rest van de autorit heb ik geslapen en toen kwamen we bij mijn nieuwe thuis, daar ben ik even op verkenningstocht geweest. Toen ik in de tuin kwam, kwam een van de baasjes achterom met een groot, zwart, vierpotig dier… Ik was eerst heel bang van hem, hij was zo wild! Later toen we binnen waren en alles wat rustiger was, zei hij me dat hij Wodan heette en dat hij ook een hond was! Sjonge, ik wist niet dat er zó’n grote honden bestonden!

Deze nacht heb ik ook heerlijk geslapen, eerst vond ik het niet zo leuk in die bench, maar ik had daar ook nog lekkers gekregen die avond en het dekentje van thuis bij mijn mama lag er ook in. Mijn nieuwe mens en mijn zwarte soortgenoot lagen trouwens dicht bij me, dus ik hoefde niet bang te zijn!

Vanochtend om half8 zijn we opgestaan en wat een gejubel zeg als ik buiten een plas maakte! Dat weet ik toch al wel dat dat buiten moet! Maar ja, ik vond het toch wel plezierig dat ze zo blij waren met mijn plas!

Ik ben benieuwd wat ze hier nog allemaal in petto hebben voor mij!

12 juli 2005

Zozo, nu is het weer even geleden dat ik hier iets ben komen zeggen he… maar we hebben het zo druk gehad de laatste dagen! Ik mag heel veel meegaan met mijn nieuwe baasje, soms alleen en soms met Wodan. Zo ben ik al eens mee naar een winkel geweest en naar de onthaalmoeder, zelfs mee naar de proclamatie! Zoveel nieuwe dingen allemaal en al die mensen willen mij maar aaien en vasthouden en knuffelen, gelukkig vind ik dat meestal wel leuk!

Wat ik minder leuk vond was het bezoekje aan de dierenarts gisteren, die prikte me met iets en dat vond ik niet leuk! Volgens mijn bazinnetje moet ik er binnenkort alweer heen! 

Verder heb ik ook al heel wat vriendjes gemaakt, Dutch bijvoorbeeld is mijn teckelvriendje, met hem kan ik wel blijven spelen, zo leuk! En net heb ik even kennisgemaakt met Sloefke, die vond ik ook wel erg aardig en eens kijken wie hebben we nog gezien… oh ja! De beagles Yarka en Frikkie en golden retrievers Thirzan en Raya… goh eigenlijk heb ik al met heel wat viervoeters kennis gemaakt he! Maar mijn allergrootste vriend is toch Wodan! Hij wil bijna altijd meespelen met mij!

pffff nu ga ik weer even maffen want ik ben weer zooooooooo moe!

14 juli 2005

Wel, wel, wel, dat was me nogal wat gisteren! We hebben lekker van iedereen kadootjes gekregen, allemaal hele leuke speeltjes die hele leuke geluidjes maken! Leuk joh! 

En die 2 vrienden van Wodan, amaai zeg, ik was eerst wel een beetje bang! Wodan was al naar voor gelopen, even later kwam die dolle bende naar achteren gerend, hehe, dat was niet zo leuk! Maar al gauw zag ik dat die kerels best te pruimen waren! 

Tibo bijvoorbeeld vond het helemaal niet erg als ik in zijn prachtige pluimstaart ging bijten. Goh dat was nog eens een leuke staart om mij in te verdiepen!!! En Jefke, haha, dat wordt echt mijn partner! Ik had al lang gezien dat ik hem wel zou kunnen gebruiken! Met zijn kracht en mijn brein zijn we er zelfs in geslaagd om te ontsnappen!  

Ze hadden ons immers allemaal in het hondengedeelte van de tuin gezet en terwijl die 3 grote loebassen zielig zaten te doen, was ik een plannetje aan het uitdokteren. Toen ik het beu was, daar aan de hondenkant, ben ik dan maar in actie geschoten. Ik heb mijn bondgenoot bij mij geroepen, hem het plan uitgelegd en in een mum van tijd waren we eruit! Wodan en Tibo hielden verder hun aanpak vol nl zielig doen voor het hekje! Nou, het was erg duidelijk dat onze aanpak een stuk beter hielp! 

Enkele fotootjes van vandaag:

17 juli 2005

Koekoek, hier ben ik nog eens en ik heb vanalles te vertellen hoor!

Eergisteren ben ik bijvoorbeeld voor de eerste keer naar de hondenschool geweest en ik heb mijn bazinnetje gelijk trots gemaakt! Alleen de volgoefeningetjes vond ik echt niet leuk en het was ook best nog warm dus heb ik maar even duidelijk gemaakt dat ik dus niet wilde wandelen! Gelukkig zijn ze na even dan toch maar andere dingen gaan doen, dat was al wat beter.

Zo mocht ik spelen met het baasje, lekker trekken aan het trektouw en heerlijk gek doen! Maar na even gooide ze ons speelgoed steeds weer weg… tssss  dat is ook niet slim he… Ze had nogal geluk dat ik mee was, want ik was zo vriendelijk om het ding steeds weer voor haar op te halen! 

Ook moest ik naar haar toegaan als ze riep en dan moest ik de andere pup voorbijlopen… nou, mooi niet hoor! Lekker spelen dacht ik eerst! Maar blijkbaar vond niemand dat erg leuk, die mensen waren niet vriendelijk tegen mij en mijn baasje had lekkers en dat leuke speeltje dus de 2de keer heb ik iedereen maar een plezier gedaan en rechtstreeks naar mijn bazinnetje gelopen! Goh, ze ging echt uit haar dak! Zo blij was ze! Je begrijpt nu waarom ze zo trots op me was!

Verder kan ik nu ook zonder de hulp van Jefke ontsnappen, grin, leuk hoor! Eeeeen ook een beetje groot nieuws, enfin dat denk ik toch want het baasje heeft er vanochtend al heel druk foto’s van gemaakt! 1 van mijn oren staat nl zo goed als recht!!!! Nu word ik straks een èchte corgi 🙂 dan zullen de mensen vast niet meer zeggen dat ik een beagletje ben!

Natuurlijk moest ik alweer poseren met mijn oor omhoog… Oh ja, en de laatste foto, die is gisteren getrokken toen ik de zandbak ontdekt heb!!! Dàt was nog eens leuk zeg!!!

19 juli 2005

Sjonge jonge, wat ik gisteren nog heb meegemaakt zeg!!! In de namiddag gingen we een wandelingetje doen en omdat het nog vrij warm was besloot ons bazinnetje om gewoon tot aan de vijver te gaan. Dan moet ik immers niet ver lopen en daar kunnen we gezellig wat in de schaduw liggen of in de koele zand spelen en Wodan kan er natuurlijk naar hartelust zwemmen!  Maar ons bazinnetje had nóg een idee dat zelfs nog leuker was, we zouden Sloefke ook uitnodigen op dat zwem en speelfestijn!

En zo vertrokken we op pad, al gauw voegde Sloef zich bij ons en zetten we onze weg voort naar de vijver. Daar aangekomen gingen Wodan èn Sloef zo enorm opgewonden doen, jeetje! Dus ik dacht wat moet dat zwemmen toch leuk zijn!!! De riemen werden afgedaan, Wodan sprong met een grote sprong in het water, Sloef deed hetzelfde en zonder na te denken sprong ik gewoon met ze mee! En toegegeven dat was wel verfrissend! Het vrouwtje schrok haar een bult en Wodan dacht bij haar kreet dat hij eruit moest komen… hij zwom gewoon over mij heen waardoor ik helemaal kopje onder ging. 🙁 Gelukkig kon het vrouwtje mij wel heel snel uit het water vissen!

Daarna zijn we naar het speeltuintje geweest waar ik lekker met die 2 grote zwarte vrienden van me kon spelen, het was zó leuk dat ik zelfs niet meer wilde stoppen met spelen toen ze naar huis wilden gaan… Helaas ging dat spelletje niet door want toen vertrokken ze gewoon zonder mij!!! Stel je voor, zeg! Dus dan ben ik maar gauw naar hen toegerend en braafjes mee naar huis gewandeld! Achteraf gezien was dat zo slecht nog niet want ik was zó moe daarna!

Op de eerste foto sta ik samen met mijn 2 zwarte vrienden,Wodan ligt naast mij en daarnaast ligt Sloef!

22 juli 2005

Er is iets geks met mijn oren gebeurd…

24 juli 2005

Jongens, jongens… wat ze nu toch met me gedaan hebben!!! Eerst hebben ze vanmiddag mijn pootje blauw geverfd en dan ermee gestempeld, voor in mijn ‘babyboek’ zeiden ze… en nu hebben ze vanavond een kleefding rond mijn oren gedaan… moet je nu zien hoe ik eruit zie!!!

27 juli 2005

Hallo allemaal!

Na heel veel gepruts aan mijn oren, meer en minder tape, hoger en lager geplakt vinden ze eindelijk dat het ‘gelukt’ is. Gelukkig maar want geef toe, zo zag ik er ook niet uit als een echte corgi he! Nu ziet het er beter uit en het voelt ook stukken minder vervelend aan, een hele vooruitgang dus!

Eerst even enkele foto’s mooi poseren maar daarna heb ik met een flinke gaap even duidelijk gemaakt dat ik er nu echt wel genoeg van had:

Gisteren ben ik met het vrouwtje en Wodan samen met Yiska – Wodan zijn flatcoatvriendin die mij minstens even leuk vond als hem, grin – en haar vrouwtje naar het meer geweest, leuk hoor! Die 2 zwarten maar plonsen in dat water en om ter eerst achter een bal of een stok heel leuk om te zien! Maar dan moesten die 2 steeds weer uit het water komen om zich uit te schudden, natuurlijk altijd op mij… grrrr resultaat: ik was net zo nat als zij!!! En aangezien ik dan toch al nat was wilde ik ook maar even mee gaan spelen, maar ja tegen zo 2 langpoten kon ik natuurlijk de race niet winnen dus ben ik daarna maar op de kant gebleven om een beetje op te drogen…

29 juli 2005

Ik ben op reis geweest vandaag, samen met mijn bazinnetje en Wodan. We vertrokken met een heel groot voertuig, veel groter dan de auto waar we anders mee gaan! Een bus noemden ze dat! Ik ben maar braafjes gaan liggen, Wodan deed dat ook en het vrouwtje prees me ervoor dus ik denk dat het zo hoorde… 

Nu, ik dacht dat die bus al groot was, maar het volgende waar baasje mij opzette was zo mogelijk nog groter! Het was een trein en lawaai dat zo’n ding kan maken zeg, jongens toch! Maar goed, ook hier stelde Wo me weer gerust en heb ik heerlijk geslapen de rest van de rit! Volgens ons baasje hebben we ons allebei voorbeeldig gedragen! Het was weer een hele belevenis hoor! En als ik Wodan mag geloven dan ga ik dit nog heel erg vaak meemaken!

Op de eerste foto zit ik nog in de tas, maar op de 2de heb ik al mooi de hele bank ingepalmd, grin

4 augustus 2005

Gisterenavond zijn we heerlijk gaan wandelen in Schaffen, bij Wodan zijn vrienden! Super joh, zo vier grote honden om in de haren en staarten te gaan hangen, grin!

Deze keer heb ik zelfs de wandeling bijna helemaal zelf uitgelopen, ik wil zelfs liever niet meer gedragen worden! Gelukkig was er wel een foto/rustpauze in gelast zodat ik even op adem kon komen! 

Dit zijn van links naar rechts: Tibo, Wodan, Jefke, ikke en Thirzan die bij ons op vakantie is! En op de 2de foto zijn Wodan en ik ons even lekker aan het krabben, zelfs dàn kunnen ze ons niet met rust laten, tsss… 

22 augustus 2005

Wieps! 

Vandaag verweek ik weer! 15 weken ben ik nu al, t vrouwtje zegt dat ik nu al echt een grote jongen ben! Verder heb ik niet zo heel veel te vertellen, het is hier iets rustiger geworden voor ons nu het vrouwtje het zelf wat drukker heeft… En daarom heb ik zelf maar een nieuwe sport uitgevonden, nl kattekwaad of liever corgikwaad uithalen! 

Het liefst van al zit ik dus in de tuin en wel op het mensengedeelte! Want daar zijn zoveel leuke dingen te beleven! Er liggen grote schelpen om mee te spelen, en grote slangen (baasje noemde het een draineerbuis) om te apporteren, gras om uit te trekken (hoezo verkeerd? t stond toch te lang?), kuilen te graven, planten om op te eten en bloembakken om leeg te halen. Kortom een paradijs voor een kleine corgi zoals ik!

Wodan is op dat gebied maar saai… die blijft keurig op het hondengedeelte zitten! Stel je voor… ik denk dat hij er niet uit kan of zo, maar dat niet wil toegeven om de brave uit te hangen! Tssss toch wel een beetje zielig hoor, daarom ga ik hem daar af en toe maar even gezelschap houden!

Binnen in huis wil ik het liefst alleen zijn om te slapen en natuurlijk ook om te poseren als het vrouwtje de nieuwe camera aan het uittesten is!


3 september 2005

Hallo allemaal!

De laatste dagen is er hier nog een beetje actie geweest, naast de normale wandelingetjes en spelletjes natuurlijk. Zo kreeg mijn bazinnetje het in haar hoofd om woensdagavond te gaan zwemmen met ons. Yarka en haar bazinnetje waren er ook bij. Wodan vond het natuurlijk weer een groot succes, Yarka en ik zagen het echter niet zo zitten… Bazinnetje begon ook helemaal door te slaan -zucht- ze zat ineens ook, samen met Wodan in dat water… brrr en toen wilde ze mij nog meenemen ook, stel je voor! Nee hoor, dat is toch allemaal niets voor mij…

Donderdag zijn we samen een hele dag op stap geweest. We waren nl uitgenodigd bij ons vriendje, Jefke, die was op vakantie in Erperheide en daar zijn heel wat leuke dingen te beleven! We zijn er bijvoorbeeld lekker gaan wandelen, we hebben in de speeltuin gespeeld èn we zijn mee gaan tennissen! Leuk spel hoor!!!


Eerst waren er nog andere mensen op het veld naast dat van onze baasjes en toen mochten we nog niet meespelen, dus heb ik maar eens goed opgelet hoe dat nu allemaal precies in elkaar zat. Daarna mochten we toch meespelen. Wodan, die anders ballenraper van dienst is, had er niet zoveel zin in, enfin, wel om de ballen te halen, maar hij pakte dan ook de ballen waar ze mee aan het tennissen waren of wilde zijn tennisballen niet afgeven… tssss

Toen hebben ze Wodan zijn eigen bal maar gegeven en mocht ik zijn taak overnemen. Dan mocht ik alle balletjes ophalen die uit gingen of die tegen het net lagen. Om een koekje te verdienen moest ik het balletje dan weer terugbrengen naar de baas. Leuk hoor! En tussendoor probeerde ik het veld te ontruimen van hondjes die in de weg liepen voor mijn bazinnetje 😉

Om de dag af te sluiten moest ik met mijn baasje op een koe gaan zitten! Eén met een roze bril aan dan nog, stel je voor, een corgi die OP een koe zit… tssss waar gaat dat toch heen!

Geef een reactie