Q-time

7 april 2017

“Neem je je hond niet mee in de les?”, vroeg één van mijn studentjes uit de puppyklas gisteren toen ik zonder hond kwam aangelopen. Ik had net Ella weggezet na een leuke agilitytraining. Mijn kwartje viel niet onmiddellijk, Olga was thuis en met Ella in de hand lesgeven, geen haar op mijn hoofd die eraan denkt.
“Neeheee, dat zou voor niemand prettig zijn met die dolle spring-in-‘t-veld”, zeg ik lachend.
“Het was vorige week toch zo leuk toen je je hondje bijhad?”
Toen begreep ik wat ze bedoelde, want ja, met Olga in de hand lesgeven, kan wèl perfect. Die kleine flinkerd hield vorige week haar aandacht netjes bij mij, zelfs als mijn aandacht bij de andere pups was. Ze kon de oefeningen voordoen en spaarde mij vaak een hoop woorden om iets uitgelegd te krijgen. Toch wil ik haar aandacht en motivatie niet op de proef stellen, daarom heb ik dan ook besloten dat het tijd werd om een klasje hoger te gaan. Het is belangrijk dat ik nu alle aandacht aan haar kan besteden.
Ook brave pups verdienen immers alle kansen!

Een grotere tegenstelling kon er niet zijn tussen mijn 2 viervoetige kinderen. In de ene situatie is Olga ontzettend makkelijk en worstel ik met Ella. Soms moet ik mentaal en fysiek alles op mijn zwarte dochter richten om het tot een goed einde te brengen. In andere situaties is Ella dan weer het engeltje en Olga een klein duiveltje.
Ik geloof niet dat het snel saai zal worden met deze kleine helden aan mijn zijde!

Eén ding is zeker, nu we onszelf volledig in de agility gesmeten hebben, weten we voorlopig wat te doen!
Ella mag testhond zijn. Met haar wil ik dingen uittesten, kijken welke methodes bij mij passen. Ik wil zelf volop bijleren en geniet dan ook met volle teugen van mijn mini agility parcours in de tuin. Het verrast me eigenlijk hoeveel je thuis kan doen. Hopelijk sta ik zo zelf een stuk steviger in mijn loopschoenen tegen de tijd dat OIga klaar is voor het echte werk.
Ella laat het zich zeker niet aan haar hart komen en geniet eens te meer van onze Q-time, ze is dan ook met grote sprongen vooruitgegaan het laatste jaar en laat vaak mooi werk zien. Er is natuurlijk nog veel ruimte voor verbetering en zeker aan de zelfbeheersing mag nog wat gewerkt worden, maar hé, ons plezier staat voorop!

Filmpjes van de dames aan het werk vind je hier: http://www.wafjes.be/olga