(B)Engeltjes

7 februari 2011

Tess

De eerste week met onze kleintjes, en wat een heerlijke week om op terug te blikken!
Ongelofelijk wat een evolutie onze kleine schatten al hebben doorgemaakt.

Zondagmiddag kwamen ze ons huis binnengewandeld, alles was nog een beetje onwennig… Alles moest verkend worden, nieuwe speeltjes, nieuwe slaapplaatsen en vooral… nieuwe huisgenoten! En dat was natuurlijk heel wat, niet alleen hun vertrouwde mensen werden ingeruild voor nieuwe, ook het vertrouwde beeld van grote en kleine flatcoatbroers en -zussen werd ingeruild voor een roedeltje van grote en kleine herdershonden. Dan hebben we het nog niet over Siebe gehad, de kat des huizes, iets wat geheel nieuw voor hen was. En laten we eerlijk zijn, geen van onze 4voeters was echt blij met de komst van deze 2 zwarte bengels. 

Raf

Vandaag voelen de (b)engeltjes zich al goed thuis in de roedel. Parmantig lopen ze door het huis met hun speeltjes, ze kennen hun eigen plekje en weten welke kussens het zachtste zijn. Ze weten hoe ver ze kunnen gaan met welke huisgenoot en vooral Rafke gaat dan nog graag nèt iets verder. Even kijken of we toch niet voorzichtig aan Fiens vossenstaart kunnen trekken, even testen of Sam zijn oren eetbaar zijn, misschien ook eens checken of Engie nog zo snel op haar tenen getrapt is en natuurlijk even proberen of Hippie niet verleid kan worden tot een spelletje, Siebe op de kast jagen en dan uitdagend blaffen of na een eerste waarschuwing tóch nog met een ondeugende blik eens “hap” de tandjes in de mat zetten. Duidelijk is wel dat ze aan elkaar gewaagd zijn, de sjareltjes!

Maar anderzijds zijn het ook echt voorbeeldpupjes, ze gedragen zich netjes wanneer dat hoort en bezorgen geen overlast als ze ergens mee naartoe gaan. Ze kennen de auto al als iets wat meestal plezier oplevert en de bench als iets waar lekker in geslapen kan worden. Ze lopen netjes aan de riempjes en luisteren keurig naar zowel de stem als het fluitje. Soms is het wel verleidelijk om met een jogger mee te lopen, maar al heel snel kiezen ze om toch bij het baasje te blijven. En natuurlijk… met 2 hobbyfotografen als baasjes is “leren poseren” er ook bij en dat begint ook al aardig te lukken. Wacht maar tot ze straks volleerd fotomodel zijn!

Raf en Tess

Comments are closed.