Agility

on

27 juni 2012

Foto gemaakt door Ingrid Donny

Wat is het lang geleden dat we jullie nog een update hebben gegeven… Een hoop drukte zowel privĂ© als professioneel heeft onze wafjes hun webstek even aan de zijlijn gebracht. Gelukkig moesten de wafjes zelf niet naar de zijlijn en is hun leventje gewoon lekker verder gegaan!

Tess is intussen na haar operatie weer helemaal actief. De draad in de agility is weer opgepikt en ondanks het feit dat ze voor haar sterilisatie nog niet veel gedaan had, was het toch prettig om nu iets vlotter te kunnen starten. De meeste toestellen heeft ze intussen onder de knie en ook de raakvlaktraining gaat prima. Ze begint er ook steeds meer zin in te krijgen en springt nu moeiteloos de sprongen op de hoogste stand. We kunnen meer en meer toestellen achter elkaar plakken en dus zo stilaan al echte parcourtjes lopen. Als ze nu nog leert om wat meer afstand van mij te nemen, komt het straks helemaal goed!

De slalomtraining proberen we thuis te doen met de 2×2 weavetraining. Een leuke bezigheid voor ‘als we eens 5 minuten tijd hebben’. De paaltjes staan samen met een sprong opgesteld in de tuin van de praktijk. Als Tess dan mee is kunnen we in kleine wachttijden even naar buiten om enkele minuutjes te oefenen. Erg leuk! Zelf ben ik ook erg benieuwd hoe het zal lopen, want dit is de eerste keer dat ik deze methode gebruik. Spannend dus! Voorlopig gaat het in elk geval wel goed naar mijn gevoel!

foto gemaakt door Sylvain Girard

Ook Hippie heeft grote sprongen gemaakt in deze sport. De ene dag gaat het nog wat moeilijker en de andere dag lijken we perfect op elkaar ingespeeld. Het is nog niet altijd gemakkelijk voor ons beiden, maar feit is wel dat onze kleine Hippie niet meer zomaar haar eigen ding doet. Ze let tegenwoordig goed op mij en vooral mijn lichaamstaal houdt ze erg goed in de gaten. Voor mij een hele aanpassing want met mijn vorige agilitymaatjes was sturen en lichaamstaal lang niet zo belangrijk. We komen er wel samen, daar ben ik van overtuigd!

Hieronder een filmpje van Hippie tijdens een training

Hippie agility 20120530

foto gemaakt door Sylvain Girard
foto gemaakt door Sylvain Girard