Corgi-weekend

15 april 2011

Afgelopen zaterdag had Sam opnieuw wedstrijd, in Hasselt dit keer. We begonnen weer met de blijfoefening en nog voor ik goed en wel op mijn plaats stond, begon meneer zich weer lekker te rollen. Een flinke verbale correctie bleek gelukkig genoeg waarna hij zelfs weer netjes op zijn plaats rolde en de puntenaftrek beperkt bleef. Verder heeft hij super gewerkt en dat met zo’n mooi weer. Enkele “collega’s” merkten zelfs op “amaai, die doet het wel ècht graag he”, en zo was het ook. Sam stond er met alle plezier, zijn kwispelstaart in de lucht, een vrolijk bekje en hij werkte met alle enthousiasme, ondanks de warmte. Dat doet me dan zoveel plezier om hem bezig te zien! Het vrouwtje heeft zelf dan nog wat puntjes weggegooid en hier en daar lieten we samen een steekje vallen, maar we waren ontzettend blij met het eindresultaat van 91/100. Helaas geen foto’s deze keer…

Het was echt een corgfien10iweekend want zondagochtend moesten we op tijd uit de veren om met de auto volgeladen richting Nederland te rijden voor de jonge hondendag van Fien. Een beetje spannend want het was haar eerste showervaring en voor mij een eerste jonge hondendag. Buiten de ring vond Fien het maar niks, al die vreemde corgies en zo weinig persoonlijke ruimte voor madame. Tess, die ook mee was, keek haar ogen uit en leerde helaas dat corgi’s niet altijd even vriendelijk zijn. Gelukkig is ze er met de schrik vanaf gekomen en na die eerste snauw wist ze wel afstand te bewaren.

Vlak voor we de ring in moesten eens even checken of Fien eigenlijk het bevel “recht” nog onder de knie had, dat was gelukkig geen probleem… Eens in de ring vond Fien het geweldig! Ze stond te kwispelen en te schudden met haar kontje en keek me helemaal blij aan. Ook hier kregen we complimentjes en ook de keurster vond dat Fientje wel erg netjes kon meelopen. Blink blink. Blijkbaar was ze toch blij dat ze nog eens echt wat mocht doen! We hebben dan ook besloten om haar toch weer in training proberen te brengen.

Toen het ‘showen’ achter de rug was en mijn meisje een pracht van een verslag had gekregen, zijn we de bossen in de buurt gaan verkennen. Kameraa4d Ward was ook van de partij dus dat was dolle pret! Een stukje wandelen, niet te ver met Tess erbij, daarna gingen de baasjes lekker iets eten en drinken en daarna nog een langere wandeling zonder het puppenkind. Een gezellig dagje uit met een vriendin en de hondjes èn het zonnetje, wat wil een mens nog meer!

Foto’s van de wandeling vind je in “op wandel” en van de jonge hondendag in “aan het werk”. Het keuringsverslagje en Sam zijn rapport volgen later op hun eigen pagina’s.