Duo’s

10 augustus 2011

Het is alweer ruim 10 dagen geleden dat we zaten te tobben over onze Hippie. Het is kantje boord geweest met haar en toch was het al snel heel moeilijk om haar rustig te houden. Ons meisje is intussen voortreffelijk hersteld, ze eet weer als ervoor en heeft opnieuw haar eigen uitspattingen. Gisteren is het draadje verwijderd en het enige wat overblijft van een bang avontuur is een mooi helend litteken.
Hippie is back!

Dit alles heeft ons laten beseffen hoe fragiel het leven is, hoe snel je een vriend, een gezinslid kwijt kan geraken… Iets waar je best niet te lang bij stil kan blijven staan en dat zijn we dan ook niet van plan. Toch heeft het ons aangezet om nog eens onze volledige roedel op de gevoelige plaat vast te leggen. Baasje Marc heeft intussen wel wat ervaring opgedaan bij het fotograferen van andere viervoeters, nu kon hij zijn kunsten nog eens op onze eigen schatten loslaten. Het resultaat mag er zijn!

Een eerste echte groepsfoto van onze roedel, vlnr: Hippie, Engie, Fien, Raf, Sam en Tess

En dan… nog meer groot nieuws!
Onze roedel is opnieuw uitgebreid. Ons nieuwste en tegelijk kleinste roedellid kwam zaterdagnamiddag spontaan ons leven binnen gewandeld. We hoorden wat gekrabbel aan de schutting en zagen even later niet onze vertrouwde Siebe (de enige kat die in onze achtertuin durft rondlopen) tevoorschijn komen, wat we wel zagen was een snoezig klein poezenhoofdje. Druk mauwend kwam het op ons toegelopen en voor we het wisten zat het diertje zelfs binnen in huis. Een klein en apart getekend poesje, van niks bang en duidelijk helemaal uitgehongerd. Na welgeteld één uur lag mejuffrouw heerlijk uitgestrekt in de zetel. Echt gek was ze niet op de honden, maar echt bang nu ook weer niet. Dat kleine ding staat zijn mannetje!

We beloofden Brent dat dit kleine poesje enkel zou kunnen blijven als Siebe er geen probleem van maakte. Sja… niemand had verwacht dat Siebe zo’n woessie zou zijn… Hij tolereerde de kleine vrijwel meteen, al was hij niet erg blij met diens aanwezigheid. Intussen zijn we enkele dagen verder. Het katje is niet gechipt en er zijn geen verloren poesjes gemeld die aan de beschrijving voldoen. De rust in huis is weergekeerd, Siebe is weer ontspannen en beide poezen liggen naast elkaar te ronken. Kortweg: een 2de poes is een feit, “Joske” heeft onze harten gestolen!

Zeg nu zelf… 2 borders, 2 corgi’s, 2 flatcoats en 1 kat…
Het rijtje is nu dan toch aangevuld!

De rest van de foto’s vind je hier