Een hondenleven?

16 mei 2011

3Woensdag besloten we een kleine wandeling te gaan maken samen met Evelien en haar tollertje Tinka. Een kleine wandeling, want we waren niet in de mood voor een grote, en een zwemmetje erbij, want het was warm. Daar konden onze hondjes zich wel mee verzoenen! Omdat we een kleine wandeling gepland hadden, mocht Tess mee en omdat er een zwempartijtje op het verlanglijstje stond, moest aan-het-water-blaffer Sam thuisblijven. En zo genoten we van een heerlijke, zonnige namiddag met onze dames. De wandeling is inderdaad kort gebleven, het zwemmetje werd een heuse zwempartij. Sja… minuten vliegen voorbij als je plezier hebt! Onze hondjes plonsden en zwommen in het water en wij hadden weer eens de gelegenheid om bij te kletsen. Moe maar voldaan ging iedereen naar huis terug.

7Woensdagavond kwam het door een toevalligheidje dat ik een 2de keer met onze Hippie agility mocht trainen. Eerlijk? Iets wat ik al màànden eens wil doen. Eind vorig jaar ben ik met clickertraining en raakvlaktraining gestart met Hippie. Toen toonde ze zich als een heel werklustig hondje en we konden het zo wel vinden samen. Na deze basis is haar baasje weer wekelijks met haar aan de slag gegaan, al die tijd kriebelde het al, ik wilde méér! Vorige week kon de baas er niet op tijd zijn en Hippie, ja, die had echt wel nood aan haar training. Per uitzondering mocht ik haar dan begeleiden en dat was echt super. Ik heb ervan genoten! Deze week had ik weer geluk en ook nu was het weer genieten. Ik hou ervan als er nog “wat werk aan is” en zeker nu met Hippie omdat het een totaal andere manier van agility is dan met mijn vorige agilityhondjes. Na de les woensdag heb ik mijn mannetje eens lief aangekeken ;). Vanaf nu gaan Hippie en ik er samen voor!
Wordt vervolgd!

18Donderdagavond was er de gebruikelijke training met Tess. Ze vordert netjes, laat nog steeds heel veel werklust zien en doet het allemaal prima en vol overgave. Bij het volgen slaat ze nog steeds haar achterlijf naar buiten, maar door tegen de afsluiting op te volgen krijgen we dat probleem ook stilaan opgelost. Haar kopje daarentegen is altijd wel netjes waar het moet zijn, mooi boven mijn knie tegen mij aangeplakt en de oogjes op mij gericht. Wat een heerlijke dame is het toch! Vervolgens een lesje in onze nieuwe recreantengroep met Fien. Zij vond al dat strak gedoe maar niks, maar nu het een beetje losser is allemaal en er wat toestellen bij komen kijken, vindt ze het helemaal super! Zeker als haar grote vriend Ward ook van de partij is. Hierna mocht ik me dan weer eens laten gaan met Hippie, een nieuw terrein, nieuwe toestellen en ook helemaal nieuwe verwachtingen. Het ging lang niet slecht voor onze wervelwind!

9Zaterdagvoormiddag was het weer reddingshondentijd. Deze keer waren niet alleen de pups maar ook Engie op post. Zij mocht ook een keertje haar kunnen laten zien en ze deed het fantastisch. Dat hadden we wel verwacht want ze werkt èn zoekt graag. Er werd zaterdag als slot van de training een soort van test uitgezet voor elke hond. In de bosrand waren 4 voorwerpen verstopt, wij moesten gewoon langslopen en kijken of en hoe onze hondjes zouden reageren. Een test voor de hond èn voor de baas, want zo werd er ook gekeken of je als baasje kon merken aan je hond dat hij of zij iets gevonden had, zeker en vast even belangrijk als de kunsten van de honden! Onze hondjes wisten nog niet zo goed wat er verwacht werd, ze kennen het commando “zoeken” nog niet echt en hebben nooit eerder voorwerpen moeten opsporen. Toch hebben allebei de pups 1 voorwerp aangewezen. Tess eentje met lijkengeur en Rafke eentje met mensengeur. Engie vond er zelfs 2 met mensengeur. Flinke schatjes!

Om het weekend in de hondensport te eindigen had Sam gisteren namiddag gehoorzaamheidswedstrijd. Al snel bleek dat Sammeke er niet zoveel zin in had als anders… De eerste oefening was het blijven en daar ging hij weer aan het rollen, het lijkt wel een nieuwe gewoonte te zijn geworden. Op training blijft hij trouwens gewoon keurig liggen, de gluiperd! Hier en daar werden er wat puntjes weggegooid, Sam was erg nonchalant in zijn werk gisteren! Gelukkig waren de volgoefeningen wel erg netjes en deed hij het al bij al zo slecht nog niet. Goed voor 89/100 en weer een wedstrijdje dat meetelt.

Meer foto’s van de wandeling woensdag vind je in het album “op wandel”. Foto’s van de wedstrijd komen later.
En verder krijgt Tess straks haar eigen song!