Een nieuw mandje

21 september 2012

Het begin van de herfst alweer, de zomer is voorbijgevlogen!

Het zijn dan ook erg drukke maanden geweest ten huize Wafjes. De zomer heeft in het teken gestaan van ons nieuwe huisje. Uren van werken, heel hard werken, voor ons eigen nestje waar iedereen zich op en top thuis kan voelen. Werken voor onze wafjes, werken voor elkaar, voor de liefde.

Het resultaat mag er zijn!

Inmiddels wonen we ruim een maand in ons nieuwe stekje, alles valt stilaan op zijn pootjes en ook de laatste kantjes worden afgewerkt. Alle diertjes hebben hun plaats gevonden en we genieten meer dan ooit ervoor.

De wafjes genieten nu van hun dagelijkse wandeling met z’n zevenen. Voorheen ging maar zelden het hele stel tegelijk mee, nu is dat dagelijkse kost. Heerlijk om je hele roedel samen mee op stap te nemen, al vraagt het toch wat extra organisatie…

0-5En verder gaat alles stilaan weer zijn gewone gangetje. We vermaken ons nog steeds prima op de hondenschool. Engie heeft sinds kort een nieuwe begeleider. Ze herkent Caroline inmiddels al van ver en is dolblij met haar nieuwe agilitymaatje. Hippie en ik maken ons stilaan klaar voor de Toelating tot Agility (TAP) die we graag in januari zouden halen. Nog steeds heeft ze naast superdagen ook dagen waarop niks lukt, maar ik vrees dat dat altijd wel een beetje zal blijven, want wat er in dat hoofdje allemaal omgaat… Tess heeft haar eerste gehoorzaamheidswedstrijd achter de rug en dat heeft ze prima gedaan. Het was die dag erg warm en sommige oefeningen waren voor haar kunnen gewoon te moeilijk. Ze haalde 83/100, gezever van de keurmeester heeft ons helaas ettelijke punten gekost. Ze heeft in mijn ogen echter prachtig werk geleverd en met 2 compleet foutloze volgoefeningen met complimentjes van de kenners kan ik terecht trots zijn op mijn kleine meid! Intussen zijn we ook een eind verder gekomen in onze andere sporttak. De slalom kent ze intussen als een trein, de 2x2weave training is ons supergoed bevallen. Wat was dat een leuke en motiverende training, echt geweldig! Ze krijgt bovendien steeds meer zin in het geheel van een agilityparcours en dat maakt het alleen maar leuker. Ook Raf doet nog steeds zijn best in de A-klas. Hij vindt het helemaal geweldig om daar te zijn en doet zijn oefeningen graag en goed. Het enige waar we nog ├Ęcht mee kampen is zelfbeheersing, maar ook dat zal niet zo gauw veranderen ;-).

Tessjes 2×2 weavetraining samengevat:

Tess weave

Comments are closed.