FIEN

 

Iosefien Corgi Flower, het allermooiste verjaardagscadeau ooit!

Kort na de jaarwisseling 2008-2009 kreeg ik bericht over de geboorte van het nestje bij een bevriend corgifokker. Toen ik hoorde dat maar liefst 4 van de 6 pupjes de, door mij zo geliefde, rode kleur hadden, fonkelden mijn oogjes al. En toen Lieve daar nog aan toe voegde dat er nog 1 rood meisje beschikbaar was, gingen de poppen aan het dansen…

Niet iedereen was van het begin af aan overtuigd, maar uiteindelijk heeft ons klein Fientje ieders hart doen smelten. Zo kwam het dat dit mooie, rode meisje bij ons kwam wonen 2 dagen voor mijn 24ste verjaardag.

Al snel bleek dat dit lieve, schattige Fientje een echt heksemieke was! We hebben onze handen vol gehad aan dit meisje… We moesten er dan ook vaak om lachen: onze “rosse furie”!

Intussen is Fienemien uitgegroeid tot een mooie dame, maar wel een dame met een gebruiksaanwijzing! Ons meisje is een ontzettend lief en aanhankelijk spookje geworden. Altijd vrolijk als ze je ziet, altijd blij als ze mee mag. Tenminste… mee wandelen, mee naar de stad of zelfs mee op café, alles vindt ze super. Alleen… om te werken is ze te mooi! Ze is de kleinste van het stel thuis, maar denk niet dat ze moet onderdoen voor de anderen. Haar karakter is er 1 om “u” tegen te zeggen, een kattige dame “met ballen”! Voor haar zijn er bovendien slechts 2 opties. Of ze is dól op je, en wees dan maar zeker dat ze je eerder vroeg dan laat rond haar poezelige pootje zal winden, of ze moet helemaal níks van je weten en ook dat zal ze graag laten merken.

Sam is vanaf dag 1 haar grote voorbeeld, haar grote held en haar grote liefde. Die 2 zijn echt 4 pootjes op 1 harige buik. Waar je de 1 ziet, zie je ook de ander, soms lijken ze in hun eigen wereldje te leven. Het is echt prachtig om te zien hoe ze ’s avonds tegen elkaar aan kruipen op hun kussen of hoe ze tijdens wandelingen “hand in hand” lijken te lopen.

Kortom, de langverwachte “rooie” heeft haar intrede gemaakt, en hoe!

fien@wafjes.be