In herhaling

on

29 Januari 2017

Ella en Olga, steeds vaker doen ze me denken aan mijn duo van toen, Wodan en Sam.
Toen beslist werd dat het een driekleur uit het nestje was die naar ons zou komen, flitste het door mijn hoofd: de geschiedenis herhaalt zich. Een mooie, gekke zwarte geflankeerd door een pientere driekleur. Al word ik dit keer wel vergezeld door de vrouwelijke en iets pittigere versie.

Wo en Ella, zij zijn zeker de “moeilijkste” flatjes die ik gehad heb, de gekste en de wildste. Net als Wo kan ook Ella alles aan, ze gaat onvermoeibaar door wat de situatie ook is. Ze is niet gauw onder de indruk en blijft ten allen tijde gek en blij, héél blij. Ze is de kleinere en dus iets handigere maar ook de pittigere versie van hem. In haar streken zie ik vaak Wo terug en als ik met haar door de Loksbergse velden wandel moet ik heel vaak aan toen denken.

Van Sam en Olga kan ik zeggen dat zij mij beiden verbaasden. Toen ik Sam als eerste herdertje na een flatje en een beagle in handen kreeg, verraste hij me enorm. Hoeveel makkelijker de opvoeding en de training verliep, hoeveel sneller hij alles beet had en hoeveel groter zijn wil was om het goed te doen. Ik herinner me nog zijn plichtsbewuste snuit en ik zal nooit vergeten hoe hij, na het gaan van de deurbel, netjes in de keuken bleef, overhoop gestormd door 6-jarige Wo die nog steeds als een idioot alle regels verbrak wanneer het hem maar uitkwam. Natuurlijk kwam ik ook voor het eerst de moeilijkheden van het herderkarakter tegen, Sam vond niet zomaar alles en iedereen ok en stond niet met zoveel vrolijkheid en verdraagzaamheid in het leven, ook dat was natuurlijk even aanpassen.
Olga brengt ons net zo goed vaak in verbazing. Toegegeven dat na stoute Ella waarschijnlijk elke pup als “braaf” zou worden ervaren… Toch blijkt Olga nu al de slimste van alle honden tot nu toe, haar gedrevenheid is enorm en haar motivatie oneindig. Het is ontzettend leuk om met haar aan de slag te gaan en ik ben razend benieuwd wat de toekomst ons nog gaat brengen. Net als Sam vertrouwt zij niet zomaar alles om haar heen en ook deze mooie driekleur leert van haar gekke, zwarte vriendin dat het leven best wel te vertrouwen is. Om de vergelijking compleet te maken kan ik volgende beelden voor jullie naar voor toveren: Ella die aan de halsband voorbij Cas en zijn speelgoed geloodst moet worden om te vermijden dat alles kapotgemaakt en opgegeten wordt, Olga loopt intussen netjes los mee, haar best doend om niks te vernielen. Of Ella die een uur lang fanatiek een piepkip mishandelt en puppy Olga die vanop een afstandje toekijkt alsof ze er helemaal niks van begrijpt.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”82″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”200″ thumbnail_height=”200″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”45″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”Slideshow” template=”/customers/4/5/4/wafjes.be/httpd.www/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]